Spartoo koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo na stranici. Stoga, ako nastavite svoj posjet na ovoj stranici, prihvaćate njihovu upotrebu za utvrđivanje statističkih podataka o prometu ili za pružanje personaliziranih ponuda ili ciljanih oglasa. Želite li saznati više? Želite li podesiti kolačiće ("cookies")?

Politika zaštite osobnih podataka

1Sakupljanje osobnih podataka

Tijekom stvaranja korisničkog računa i tijekom ostvarivanja narudžbi na mrežnoj stranici spartoo.com.hr (u daljnjem tekstu: Mrežna stranica), društvo SPARTOO SAS dužno je prikupljati Vaše osobne podatke. Svi podaci prikupljeni su na prikladan i mjerodavan način te isključivo u svrhu obrade (točke 2. i 3.). Osoba odgovorna za prikupljanje podataka je SPARTOO SAS (u daljnjem tekstu: SPARTOO), Société par Actions Simplifiées (pojednostavljeni oblik francuskog dioničkog društva), upisano u registar pod brojem 489 895 821 pri Trgovačkom sudu u Grenobleu, sa sjedištem na adresi 16 rue Henri Barbusse, 38100 Grenoble, Francuska. Izraz "osobni podaci" odnosi se na sve podatke koji utvrđuju identitet pojedinca, primjerice, prezime, ime, telefonski broj, datum rođenja, spol, e-adresu, poštansku adresu, IP adresu i sve ostale podatke koje odlučite podijeliti sa SPARTOO-om. U svrhu borbe protiv prijevare, kao što je niže navedeno (točke 2. i 3.), SPARTOO može također pohraniti podatke koji se odnose na transakcije izvršene na njegovoj Mrežnoj stranici, uključujući i skraćenu verziju brojeva korištenih bankovnih kartica i njihov istek valjanosti.

2Svrha sakupljanja podataka

VOsobni podaci prikupljaju se radi određenih, jasnih i legitimnih razloga kako bi ispunili jednu ili više sljedećih svrha:
(I) upravljanje narudžbama na Stranici
(II) vođenje statistike o poslovanju, provođenje istraživanja tržišta i ponašanja potrošača
(III) izrada i upravljanje bazom klijenata, što uključuje osobito tehničke operacije kao što su standardizacija, obogaćivanje i dupliciranje baze
(IV) obavljanje operacija koje se odnose na upravljanje kupcima
(V) odabir stranaka za provođenje istraživanja i promidžbenih aktivnosti
(VI) slanje pozivnica i promotivnih poruka. Korisnik može otkazati pretplatu na navedene poruke u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu za tu svrhu, koja se nalazi na dnu e-poruke.
(VII) poštivanje naših zakonskih i regulatornih obveza
(VIII) borba protiv prijevare prema uvjetima navedenima u točki 3. u nastavku.

3Borba protiv prijevare

U svrhu borbe protiv prijevare, SPARTOO je uspostavio sustav koji sastavlja liste za isključenje, što može dovesti do:
(I) zahtijevanja popratnih dokumenata nakon plaćanja, u slučaju automatskog upozorenja koje je aktivirano zbog informacija u Vašoj narudžbi, kako bi se osigurala transakcija.
(II) blokade Vaše narudžbe ako je Vaš korisnički račun već korišten za počinjenje prevare.

4Primatelji sakupljenih podataka

Samo SPARTOO i partnerske tvrtke koje su ugovorno vezane za SPARTOO te koje obrađuju klijentovu narudžbu imaju pristup ustupljenim informacijama. Službe unutar tvrtke SPARTOO koje imaju (u okviru svojih ovlasti) pristup osobnim podacima su komercijalne službe, administrativne službe, tehnička služba i tijela nadležna za kontrolu (revizor, služba za unutarnju reviziju itd.). Javna tijela, sudski službenici, javni činovnici i tijela nadležna za naplatu dugova također mogu biti primatelji osobnih podataka, isključivo radi ispunjavanja zakonskih obveza. SPARTOO zadržava pravo prijenosa podataka koje je prikupio na mrežnoj stranici u komercijalne svrhe, ako je Klijent označio opciju "Želim primati ponude Spartoo-ovih partnera". Svoj pristanak Klijent može opozvati u bilo kojem trenutku deselekcijom navedene opcije. Obrada podataka prije povlačenja pristanka je zakonita. SPARTOO može, dakle, ustupiti podatke stranim partnerima. Spartoo se obvezuje ustupiti navedene podatke samo tvrtkama koje imaju iste norme zaštite podataka kao i Francuska i Europska unija.

5Rok pohrane osobnih podataka

Određeni bankovni podaci, skraćene verzije brojeva bankovnih kartica i njihov roka valjanosti čuvaju se na razdoblje od trinaest mjeseci u svrhu borbe protiv prijevare. Troznamenkasti kontrolni broj se automatski briše nakon izvršene, potpune i neosporene transakcije. U okviru programa Spartoo Premium, možete odobriti pohranu skraćenih verzija brojeva bankovnih kartica i njihovog roka valjanosti na razdoblje od trinaest mjeseci od posljednje transakcije na stranici ili ažuriranja korisničkog računa. Klijent daje svoju suglasnost za pohranu podataka označivanjem polja „Spremi”. Svoj pristanak Klijent može opozvati u bilo kojem trenutku deselekcijom navedene opcije. U nedostatku nove transakcije ili ažuriranja računa tijekom petogodišnjeg razdoblja, osobni podaci Klijenta se automatski brišu.

6Sigurnost

Obavještavamo Vas da poduzmete sve potrebne mjere predostrožnosti kako biste sačuvali sigurnost svojih osobnih podataka, a osobito kako biste spriječili njihovu izmjenu, oštećenje ili upotrebu od neovlaštene treće strane.

7Kolačići

Kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo, mjerimo broj pregledanih stranica, broj posjeta, kao i aktivnost posjetitelja na stranici i njihovu učestalost povratka. U tu svrhu upotrebljavamo tehnologiju „kolačića". Kolačić ne može utvrditi Vaš identitet. Općenito, on pohranjuje informacije vezane uz navigaciju Vašeg računala na našoj stranici (posjećene stranice, datum i vrijeme posjeta stranica itd.), kako bi ih mogli učitati tijekom sljedećih posjeta.
Podaci prikupljeni kolačićima su isključivo i strogo pohranjeni za internu uporabu i nikada se ne prenose trećim stranama. Upotreba kolačića prvih strana ili trećih strana, koji nisu nužni za funkcioniranje mrežne stranice, iziskuje Vašu izričitu suglasnost. Izražavanje suglasnosti ili protivljenja upotrebi kolačića vrši se odgovarajućim podešavanjem postavki pretraživača.
Kolačići pod nazivom „Reklamni kolačići“ prate Vaša pretraživanja i pohranjuju pregledane proizvode, a zatim u roku od najviše 90 dana prikazuju reklamne bannere koji se odnose ili ne na prethodna pretraživanja. Navedeni kolačići povezani su s Vašim internim profilom (no ne mogu utvrditi Vaš identitet). Oni također iziskuju Vašu izričitu suglasnost, kao što je gore navedeno. Svoju suglasnost također možete opozvati klikom na sljedeću poveznicu: :

Onemogući oglašivačke kolačiće na mom profilu

8Suglasnost

Kada odlučite podijeliti svoje osobne podatke na Stranici, izričito dajete pristanak za prikupljanje i korištenje osobnih podataka u skladu s odredbama ove Povelje i važećeg zakonodavstva.

9Pravo na pristup i ispravak

Sukladno Uredbi EU 2016/679, Klijent uživa različita prava:
- pravo pristupa osobnim podacima
- pravo na ispravak osobnih podataka
- pravo brisanja osobnih podataka
- pravo ograničenja obrade podataka
- pravo na prenosivost podataka
- pravo na prigovor
Svoja prava možete ostvariti kontaktiranjem Spartoo-a:
Putem elektroničke pošte na: dpo@spartoo.com
Običnom poštom na adresu SPARTOO SAS, 16 rue Henri Barbusse, 38100 Grenoble, Francuska
Ako je to potrebno, Klijent može podnijeti prigovor nadzornom tijelu.

POČETNA | MARKE | TORBE | DODACI | NOVO | DOBRE PRILIKE | VELIKE VELIČINE | MODNI TRENDOVI
Tko je SPARTOO? | F.A.Q. | Spartoo-ove prednosti | Opći uvjeti prodaje | Pravni podaci | *Uvjeti trenutnih ponuda | Zaštita privatnosti i podataka | Kontakt

Spartoo FR
Spartoo UK
Spartoo IT
Spartoo ES
Spartoo DE
Spartoo BE2
Spartoo BE
Spartoo LU
Spartoo CH
Spartoo AT
Spartoo BG
Spartoo GR
Spartoo CY
Spartoo CZ
Spartoo DK
Spartoo EE
Spartoo FI
Spartoo HU
Spartoo IE
Spartoo LV
Spartoo LT
Spartoo MT
Spartoo HR
Spartoo NL
Spartoo PL
Spartoo PT
Spartoo RO
Spartoo SK
Spartoo SI
Spartoo SE
Spartoo CN
TOOPOST