Postavke kolačića („cookies”)
Spartoo koristi kolačiće koji su neophodni za normalno funkcioniranje stranice, kolačiće koji omogućuju ponudu personaliziranog sadržaja i analizu prometa na stranici. Naši partneri koriste kolačiće kao bi Vam ponudili personalizirane reklamne poruke, koje se temelje na Vašoj navigaciji na stranici i Vašem profilu. Ako kliknete na „Odobri sve i zatvori”, u bilo kojem trenutku moći ćete izmijeniti postavke kolačića na svom korisničkom računu. Ako kliknete na „Onemogući sve”, samo će se kolačići koji su neizbježni za normalno funkcioniranje stranice koristiti.

Politika zaštite osobnih podataka

1Sakupljanje osobnih podataka

Tijekom stvaranja korisničkog računa i tijekom ostvarivanja narudžbi na mrežnoj stranici spartoo.com.hr (u daljnjem tekstu: Mrežna stranica), društvo SPARTOO SAS dužno je prikupljati Vaše osobne podatke. Svi podaci prikupljeni su na prikladan i mjerodavan način te isključivo u svrhu obrade (točke 2. i 3.). Osoba odgovorna za prikupljanje podataka je SPARTOO SAS (u daljnjem tekstu: SPARTOO), Société par Actions Simplifiées (pojednostavljeni oblik francuskog dioničkog društva), upisano u registar pod brojem 489 895 821 pri Trgovačkom sudu u Grenobleu, sa sjedištem na adresi 16 rue Henri Barbusse, 38100 Grenoble, Francuska. Izraz „osobni podaci“ odnosi se na sve podatke koji utvrđuju identitet pojedinca, primjerice, prezime, ime, telefonski broj, datum rođenja, spol, e-adresu, poštansku adresu, IP adresu i sve ostale privatne podatke koje odlučite podijeliti sa SPARTOO-om. Kao što je niže navedeno (točke 2. i 3.), u svrhu borbe protiv prijevare, SPARTOO može također pohraniti na ograničeno razdoblje podatke koji se odnose na transakcije izvršene na stranici.

2Svrha sakupljanja podataka

VOsobni podaci prikupljaju se radi određenih, jasnih i legitimnih razloga kako bi ispunili jednu ili više sljedećih svrha:
(I) upravljanje narudžbama na Stranici
(II) vođenje statistike o poslovanju, provođenje istraživanja tržišta i ponašanja potrošača
(III) izrada i upravljanje bazom klijenata, što uključuje osobito tehničke operacije kao što su standardizacija, obogaćivanje i dupliciranje baze
(IV) obavljanje operacija koje se odnose na upravljanje kupcima
(V) odabir stranaka za provođenje istraživanja i promidžbenih aktivnosti
(VI) slanje pozivnica i promotivnih poruka. Korisnik može otkazati pretplatu na navedene poruke u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu za tu svrhu, koja se nalazi na dnu e-poruke.
(VII) poštivanje naših zakonskih i regulatornih obveza
(VIII) borba protiv prijevare prema uvjetima navedenima u točki 3. u nastavku.

3Borba protiv prijevare

U svrhu borbe protiv prijevare, SPARTOO je uspostavio sistem u sklopu kojeg može biti primoran:
(I) zatražiti od Vas, nakon izvršenog plaćanja, popratne dokumente za provjeru i osiguravanje novčane transakcije. Navedeni dokumenti bit će zatraženi od Vas u slučaju automatskog upozorenja koje se aktivira zbog određenih informacija u Vašoj narudžbi.
(II) blokirati Vašu narudžbu, ako je Vaš korisnički račun korišten za počinjenje prevare
(III) proslijediti Vaše osobne podatke pravnim institucijama u slučaju podizanja tužbe ili na zahtjev pravosudnih tijela

4Primatelji sakupljenih podataka

Samo SPARTOO i partnerske tvrtke koje su ugovorno vezane za SPARTOO te koje obrađuju Vašu narudžbu imaju pristup ustupljenim informacijama. Službe unutar tvrtke SPARTOO koje imaju (u okviru svojih ovlasti) pristup Vašim osobnim podacima su komercijalne službe, administrativne službe, tehnička služba i tijela nadležna za kontrolu (revizor, služba za unutarnju reviziju itd.). Javna tijela, sudski službenici, javni činovnici i tijela nadležna za naplatu dugova također mogu biti primatelji osobnih podataka, isključivo radi ispunjavanja zakonskih obveza.

5Rok pohrane osobnih podataka

Prikupljeni podaci čuvaju se od posljednje transakcije na mrežnoj stranici ili od posljednjeg ažuriranja Vašeg korisničkog računa. U nedostatku nove transakcije ili ažuriranja računa tijekom petogodišnjeg razdoblja, Vaši osobni podaci se automatski brišu. Određeni bankovni podaci čuvaju se na razdoblje od trinaest mjeseci u svrhu borbe protiv prijevare, računajući od datuma posljednje transakcije na Stranici ili od posljednjeg ažuriranja korisničkog računa, kao i u okviru programa Spartoo Premium. Ako označite polje „Spremi”, Vaši bankovni podaci pohranit će se za Vaše buduće narudžbe.

6Sigurnost

Obavještavamo Vas da poduzimamo sve potrebne mjere predostrožnosti kako bismo sačuvali sigurnost Vaših osobnih podataka, a osobito kako bismo spriječili njihovo narušavanje, oštećenje ili neovlašteni pristup treće strane. Šifriranje i anonimizacija samo su neka od sredstava koja koristimo u tu svrhu.

7Kolačići

Kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo, mjerimo broj pregledanih stranica, broj posjeta, kao i aktivnost posjetitelja na stranici i njihovu učestalost povratka. U tu svrhu upotrebljavamo tehnologiju „kolačića". Kolačić ne može utvrditi Vaš identitet. Općenito, on pohranjuje informacije vezane uz navigaciju Vašeg računala na našoj stranici (posjećene stranice, datum i vrijeme posjeta stranica itd.), kako bi ih mogli učitati tijekom sljedećih posjeta.
Podaci prikupljeni kolačićima su isključivo i strogo pohranjeni za internu uporabu i nikada se ne prenose trećim stranama. Upotreba kolačića prvih strana ili trećih strana, koji nisu nužni za funkcioniranje mrežne stranice, iziskuje Vašu izričitu suglasnost. Izražavanje suglasnosti ili protivljenja upotrebi kolačića vrši se odgovarajućim podešavanjem postavki pretraživača.
Kolačići pod nazivom „Reklamni kolačići“ prate Vaša pretraživanja i pohranjuju pregledane proizvode, a zatim u roku od najviše 90 dana prikazuju reklamne bannere koji se odnose ili ne na prethodna pretraživanja. Navedeni kolačići povezani su s Vašim internim profilom (no ne mogu utvrditi Vaš identitet). Oni također iziskuju Vašu izričitu suglasnost, kao što je gore navedeno. Svoju suglasnost također možete opozvati klikom na sljedeću poveznicu: :

Onemogući oglašivačke kolačiće na mom profilu

8Suglasnost

Kada kliknete na „Nastavi” prilikom izrade svog korisničkog računa, navedeno je da „Prijavom ostvarujete pristup svim našim ekskluzivnim pogodnostima i prihvaćate našu politiku zaštite podataka”. Kada odlučite podijeliti svoje osobne podatke na stranici klikom na „Nastavi”, ili u skladu s točkom 4., dajete svoju suglasnost za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, u skladu s odredbama ove Povelje i važećeg zakonodavstva.

9Pravo na pristup i ispravak

Sukladno Uredbi EU 2016/679, Klijent uživa različita prava:
- pravo pristupa osobnim podacima
- pravo na ispravak osobnih podataka
- pravo brisanja osobnih podataka
- pravo ograničenja obrade podataka
- pravo na prenosivost podataka
- pravo na prigovor
Pravo pristupa, ispravljanja i brisanja podataka možete ostvariti direktno na svom korisničkom računu. Pravo ograničavanja obrade, preuzimanja podataka i prigovora, možete ostvariti kontaktiranjem Spartoo-a:
- elektronskom poštom: na dpo@spartoo.com
- običnom poštom na adresu SPARTOO SAS-DPO, 16 rue Henri Barbusse, 38100 Grenoble, Francuska.
Ako je to potrebno, Klijent može podnijeti prigovor nadzornom tijelu.

11Droit d’accès et de rectification

Conformément au règlement UE 2016/679, vous bénéficiez de plusieurs droits, à savoir :

- Un droit d'accès, de modification, de rectification et de suppression des informations vous concernant.
- Le droit de demander la portabilité de ces informations.
- La possibilité de vous opposer au traitement de vos informations personnelles ou de nous demander de restreindre le traitement de vos informations personnelles dans certains cas.

Vous pouvez également adresser vos demandes :
- par courrier électronique : à dpo@spartoo.com
- par courrier postal : SPARTOO SAS – DPO - 16 rue Henri Barbusse 38 100 Grenoble

12Droit d’introduire une réclamation auprès d’une autorité compétente

Vous disposez en outre du droit d’introduire une réclamation auprès de la CNIL :
https://www.cnil.fr/fr/plaintes

13Evolution de la politique de protection des données personnelles

La présente politique de confidentialité est susceptible de modifications, compte tenu notamment des évolutions législatives et règlementaires.

POČETNA | MARKE | TORBE | DODACI | NOVO | DOBRE PRILIKE | VELIKE VELIČINE | MODNI TRENDOVI | SPARTOO & ME
Tko je SPARTOO? | F.A.Q. | Spartoo-ove prednosti | Opći uvjeti prodaje | Pravni podaci | *Uvjeti trenutnih ponuda | Zaštita privatnosti i podataka | Kontakt
TOOPOST
Podijelite svoje mišljenje
PREMIUM